ساختار نتایج یا یافته ها

ساخت وبلاگ

1-1-7-5) یافته ها و نتایج توصیفی

یافته ها یا نتایج توصیفی شامل توصیف نمونه ی مورد مطالعه که می تواند شامل درصدی از کل جامعه که بعنوان نمونه انتخاب شده است و یا کل اعضای جامعه در یک مطالعه ی کل شماری باشد. در هر پژوهشی اعم از پژوهش های کمی گرایانه یا کیفی گرایانه، پژوهشگر به توصیف ویژگی اعضا نمونه خود که معمولا آزمودنی ها هستند، می نماید. در این توصیف در بیشتر موارد از آمار توصیفی استفاده می شود. برای این منظور، پژوهشگر بسته به ماهیت داده های خود می توانداز انواع یا نوعی از شاخص های گرایش مرکزی[1]، تغییر پذیری ها و نمودارها استفاده کنید. بعلاوه گاهی محقق می تواند برای متغیرهای اسمی خود از جدول توزیع فراوانی، درصدها، و حد اقل و حداکثر استفاده کند.

اگر داده ها از نوع اسمی یا رتبه ای باشند، بهتر است فراوانی و درصد آنها گزارش شود. برای این کار می توانید داده های خود را هم به صورت متنی و هم به صورت جدولی و نموداری گزارش کنید. در خصوص داده های اسمی می توانید از میان شاخص های گرایش مرکزی از نما و از میان شاخص های تغییر پذیری از فراوانی نسبی طبقات استفاده کنید. اما در مورد داده های رتبه ای ، از میان شاخص های گرایش مرکزی می توانید هم از نما و هم از میانه و از میان شاخص های تغییر پذیری از چارک بندی استفاده کنید.

اگر داده ها از نوع عددی پیوسته(فاصله ای و نسبی) باشد، می توان از تمامی شاخص های گرایش مرکزی اعم از نما، میانه و میانگین و از تمامی شاخص های پراکندگی اعم از دامنه تغییر، انحراف معیار، واریانس استفاده کنید. گزارش خود را هم می توانید به صورت متنی ارائه دهید و هم بصورت جدولی و نموداری.

زمانی که در مطالعه اقدام به تشکیل گروه های مقایسه یا کنترل می شود، لازم است گروه های مورد نظر را با هم در زمینه ی توزیع صفتی خاص، مطالعه و نتیجه توزیع را بصورت توصیفی گزارش کرد. در این صورت لازم است توصیف گروه ها در کنار هم انجام گیرد تا خواننده بتواند راحت تر اطلاعات را درک و آنها را با هم مقایسه کند.

2-1-7-5) یافته ها و نتایج استنباطی و تحلیلی

وقتی داده ها ساماندهی و مرتب می شوند باید مورد تحلیل قرار گیرند. نتایج این تحلیل ها یافته های اصلی پژوهش را تشکیل می دهد. یکی از مهمترین عواملی که بر تصمیم گیری راجع به نوع تحلیل اثر می گذارد، نوع داده هایی است که پژوهشگر جمع آوری می کند. داده ها هم می توانند کمی باشند که در آن صورت برای تحلیل آنها از آمار استفاده می شود و هم کیفی باشند. بخشی از داده های کیفی قابل تبدیل به کمیت هستند و آنگاه روی آنها آزمون های آماری را پیاده کرد، اما بخشی از این داده ها این قابلیت را ندارند و در مورد انها تنها می توان از اصول طبقه بندی و استدلال مبتنی بر آنها استفاده کرد. در خصوص تحلیل داده های کمی از آمار های استنباطی استفاده می شود. آمارهای استنباطی معمولا برای برآورد جامعه و فرضیه آزمایی به کار گرفته می شوند و در این راستا به بررسی روابط بین متغیرها، تفاوت موجود بین گروه ها یا آزمودنی های مورد مطالعه وتأثیر متغیر(های) مستقل بر متغیر وابسته می پردازند. هر آماره استنباطی طی یک فرایند انجام می گیرد. باید دقت کرد که در بخش نتایج یا یافته های استنباطی پژوهشگر اقدام به تفسیر نتایج خود می کند. اما این تفاسیر فقط یک تفسیر آماری و یا تئضیحی خواهد بود و نه یک تفسیر تبیینی. بنابراین در این بخش نویسنده مقاله به معنی داری آماری می پردازد ونه معنی داری واقعی. سطح معنی داری آماری یک آزمون مربوط به احتمال تصمیم گیری در خصوص رد فرضیه صفر در هنگامی که به واقع درست است، می باشد. زمانی که معنی داری آماری گزارش می شود، لازم نیست به علت یا چرایی رخداد بپردازید و بیان دلایل در قسمت بحث انجام می شود. در اینجا فقط میزان معنی داری(a) یا ضریب اطمینان(P) ذکر می شود.

برگرفته از کتاب اصول نگارش مقالات علمی. نویسندگان: دکتر سعید جوی زاده، دکتر زهرا حجازی زاده، الهام شمس آبادی، مرضیه موغلی.

 

برگزاری دوره های آموزش مقاله نویسی ISI، مکاتبات بین المللی، تکنیکهای آماری در مقاله نویسی و… به صورت خصوصی و عمومی در شیراز و تهران تحت نظر اساتید مجرب ایران

برگزاری کارگاه ها ی 1 روزه و 2 روزه اصول مقاله نویسی در دانشگاه شما

تلفن تماس : 09382252774-07132341477

آدرس: شیراز-خیابان برق، کوچه 1 موسسه علمی آموزشی چشم انداز

پست الکترونیک:

[email protected]

وب سایت:

www.gisland.org

مقاله نویسی, آموزش مقاله نویسی, آموزش مقاله نویسیISI , اصول نگارش, مقالات علمی, اصول مقاله نویسی,  آموزش مقاله نویسی در شیراز, آموزش مقاله نویسی در تهران, موسسه چشم انداز, دکتر سعید جوی زاده, محمد یزدانی, دوره آموزشی, کارگاه رایگان, گارگاه مقاله نویسی, مقاله, روش تحقیق, ژورنال, پذیرش مقاله, ارسال مقاله, سرقت ادبی, پیشینه تحقیق, اصول چکیده, عنوان, فیلم آموزشی, فایل صوتی مقاله نویسی, چاپ مقاله, پذیرش مقاله صد در صد تضمینی, گارگاه مقاله نویسی در تهران, دانلود مقاله, دانلود آموزش مقاله نویسی, دانلود فیلم آموزشی, فیلم آموزش مقاله نویسی, فایل صوتی مقاله نویسی, کتاب, کتاب آموزش مقاله نویسی, جزوه آموزشی, جزوه مقاله نویسی, کتاب اصول نگارش مقالات علمی, آموزش در تهران, دانشگاه تهران, دانشگاه شیراز, تکنیکهای آماری در مقاله نویسی,


دسته بندی :
برچسب‌ها: ساختار نتایج, یافته ها, نتایج توصیفی, نتایج استنباطی, مقاله نویسی وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس...
ما را در سایت وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : javizadeha بازدید : 200 تاريخ : پنجشنبه 11 آبان 1396 ساعت: 17:35