تبدیل پایان نامه به کتاب انتشارات آکادمیک

ساخت وبلاگ

تبدیل پایان نامه به کتاب:راهی برای ورود به باشگاه نویسندگی سال ها است که یکی از اصلی ترین دغدغه های دانشجویان ، اساتید و به طور کلی کسانی که می خواهند فرصت های شغلی جدید داشته باشند این است که رزومه تحصیلی و شغلی خود را تا حد امکان قوی و پر بار کنند.
تبدیل پایان نامه به کتاب باعث می شود که زحمات شما در طول دوران کارشناسی ارشد به هدر نرود و در قالب یک اثر علمی در بین جامعه آکادمیک مطرح شوید و بعنوان یک نویسنده وارد فضای علمی شوید و باعث می شود که به زمینه علمی خودتان علاقه مند تر شده و بیشتر کار کنید.


بی تردید یکی از بهترین راه هایی که باعث تقویت رزومه می شود چاپ کتاب است ولی از نظر بسیاری از متقاضیان این کار، انجام آن کمی سخت و گنگ به نظر می رسد ، مخصوصا برای افرادی که می خواهند برای اولین بار اقدام به چاپ کتاب خود کنند.
تبدیل پایان نامه به کتاب می تواند دروازه ورد شما به دنیای کتاب نویسی و نویسندگی باشد با این تفاوت که در این مرحله چون پایان نامه را نوشته اید خیلی زحمت نمی کشید.از این جهت زحمت نمی کشید که فایل پایان نامه را در اختیار دارید.
معمولا، معتبرترین کار پژوهشی که هر دانشجو در طول دوره تحصیلی خود انجام می دهد ارائه پایان نامه است و نگارش پایان نامه و دفاع از آن، نشان دهنده تخصص دانش آموخته در رشته ایست که سال ها در آن تحصیل کرده است،از این بابت است که بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه فعالیت در حیطه رشته تحصیلی خود را دارند برای آبرومند شدن پایان نامه خود،وقت،انرژی و حتی در برخی از موارد هزینه بسیار قابل توجهی را صرف می کنند. در این نوشتار سعی ما بر اینست که تا حدی شما را با مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب و پیچ و خم های این مسیر آشنا کنیم و به تعدادی از سوالات پر تکرار در این زمینه،پاسخ دهیم.

تبدیل پایان نامه به کتاب

تبدیل پایان نامه به کتاب

در صورت نیاز به مشاوره و خدمت تبدیل پایان نامه به کتاب جهت افزایش احتمال قبولی خود در مصاحبه دکتری می توانید از طریق شماره تماس 09382252774 از سراسر کشور از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر با مشاوران انتشارات آکادمیک در تماس باشید.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله اول )
در مرحله اول تبدیل پایان نامه به کتاب با توجه به اینکه پایان نامه تایپ شده است،معمولا این مرحله با مشکل خاصی همراه نیست،به جز در مواردی که حجم پایان نامه بسیار کم است که در این موارد معمولا نویسنده با کمک گرفتن از ناشر یا… با راهکارهایی اقدام به افزایش تعداد صفحات کتاب،تا رسیدن به حداقل های استاندارد می کند .
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله دوم )
در مرحله دوم تبدیل پایان نامه به کتاب به طور کلی به هنر انتخاب درست و متناسب فونت،اندازه کلمات، فاصله خط ها از همدیگر و از حاشیه ها، جاگذاری درست و اصولی اشکال،تصاویر و نمودارها و …”صفحه آرایی” گفته می شود،که می تواند در تاثیرگذاری کتاب،بسیار کاربردی باشد.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله سوم )

تبدیل پایان نامه به کتاب

تبدیل پایان نامه به کتاب

در مرحله سوم تبدیل پایان نامه به کتاب گرفتن شابک است.شماره استاندارد بین المللی کتاب که به اختصار “شابک” گفته می شود از سال ۱۳۷۲ ( البته حدودا ۲۷سال پس از راه اندازی این استاندارد در دنیا) در کشور ما به کار گرفته شده است و “موسسه خانه کتاب” نمايندگي اين نظام را بر عهده گرفت. در حال حاضر شابک یا (ISBN) یک کد ۱۳ رقمی است که در قسمت شناسنامه و فیپای کتاب و پشت جلد کتاب به صورت بارکد نوشته می‌شود و کاربردهای متفاوتی دارد،مثلا داشتن شابک برای شاسنامه دار شدن کتاب و اخذ فیپا(که در خوان پنجم توضیح خواهیم داد) ضروری است و وقتی اطلاعات فیپا و شابک قانونی بر روی کتاب درج شده باشد،همه حقوق مادی و معنوی کتاب برای همیشه برای نویسنده حفظ خواهد شد. به عبارت دیگر شابک و فیپا،دقیقا نقش سند مالکیت را برای یک ملک بازی می‌کنند.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله چهارم )
در مرحله چهارم تبدیل پایان نامه به کتاب طراحی جلد زیبا و حرفه است.طراحی جلد برای دوستانی که جدا از گرفتن نمره یا امتیاز آزمون مصاحبه دکتری،علاقمند به عرضه کتاب خود در بازار فروش فیزیکی کتاب می باشند،یکی از مهمترین مراحل فرایند چاپ کتاب است که قطعا در عرضه موفق اقتصادی کتاب،نقش کلیدی خواهد داشت.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله پنجم )

تبدیل پایان نامه به کتاب

تبدیل پایان نامه به کتاب

در مرحله پنجم تبدیل پایان نامه به کتاب گرفتن فیپا است .فیپا مخفف «فهرست نویسی پیش از انتشار» است که اصطلاحا به تهیه اطلاعات‌ کتاب شناختی‌ شامل جزئیات‌ مربوط‌ به‌ یک‌ اثر مثل‌ نویسنده‌،عنوان‌،ناشر،تعداد جلدها،پیوست ها،بها،تصویرپرداز و… لازم‌ برای‌ شناسایی‌ و بازیابی‌ یک‌ کتاب‌ بر مبنای‌ ضوابط‌ و استانداردهای‌ بین‌المللی قبل از چاپ گفته می شود‌ که در مهر ۱۳۷۷ “کتابخانه ملی”‌ با همکاری‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ اجرای‌ این طرح‌ را به‌ طور رسمی‌ در ایران آغاز کرده است و در حال حاضر هم اداره كل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و كتابخانه ملی مسئول مستقیم صدور فیپا به درخواست ناشران و صرفا به صورت الکترونیک در کشور می باشد.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله ششم )
این مرحله هم دقیقا مانند مرحله چهارم (طراحی جلد)، برای دوستانی که قصد عرضه کتاب خود در بازار فروش را دارند کاملا مهم و حیاتی است، زیرا بسیاری از کتاب های خوب و پر محتوا، صرفا به دلیل نداشتن کیفیت بالای چاپ و صحافی از گردونه رقابت فروش حذف شده اند.
تبدیل پایان نامه به کتاب(مرحله هفتم )
اگرچه اغلب متقاضیان تبدیل پایان نامه به کتاب را دوستانی تشکیل می دهند که بیشتر در پی گرفتن نمره یا امتیاز آزمون مصاحبه دکتری هستند! ولی به هیچ وجه نباید از خوان آخر که همان عرضه خوب و حرفه ای کتاب است،غفلت کرد!
کمااینکه خیلی از متقاضیان تبدیل پایان نامه به کتاب،با مراجعه به ناشران با سابقه و قوی،نه تنها در مدت زمانی کوتاه توانسته اند کتابی خوب و استاندارد تحویل بگیرند، بلکه با عرضه آن کتاب در سیستم فروش (فیزیکی یا الکترونیکی) همان ناشر،پس از مدتی توانسته اند کسب درآمد نیز بکنند!
مزایای چاپ کتاب از پایان نامه
• گرفتن ۴ امتیاز پژوهشی در مصاحبه آزمون دکتری
• گرفتن ۲ نمره باقی‌مانده پایان نامه ( ویژه دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی)
• اخذ امتیازهای لازم برای استخدام و ارتقای شغلی
• ثبت نام نویسنده در کتابخانه ملی
• ورود به انجمن نخبگان
• کمک به بالا بردن سطح علمی کشور با به جریان انداختن ذخایر علمی
• افزایش احتمال بالا رفتن حقوق و مزایا
چند ریزه کاری مهم در چاپ کتاب از مقاله!
• به هیچ وجه عنوان کتاب را عینا شبیه به عنوان پایان نامه تعیین نکنید.
• همه جمله هایی که به “رساله” یا “پایان نامه” ختم می شوند باید به کلمه “کتاب” تغییر یابند.
• همه سر فصل های اصلی و حتی فرعی باید به شکلی تغییر یابند که آن را از یک پایان نامه متمایز کنند.
• حرفه ای تر این است که در ابتدا و در بخش پیش گفتار نوشته شود ، این کتاب بر گرفته از پایان نامه است.
• بهتر این است که در فهرست منابع آخر کتاب،پایان نامه خود را هم اضافه کنید و در برخی از صفحات کتاب به پایان نامه خودتان هم استناد کنید.
• بسیار جذاب خواهد بود که برخی اطلاعات و دستاوردهای مربوط به موضوع پایان نامه به آن اضافه شوند ، با این کار هم کتاب را بروز کرده اید و هم از مشابه شدن کامل کتاب با پایان نامه جلوگیری کرده اید.
سوالات کلیدی و متداول در جریان چاپ کتاب از پایان نامه
۱- آیا باید همه فصول پایان نامه در کتاب هم چاپ شود؟
همانطور که می دانید معمولا در پایان‌نامه مطالب در ۵ فصل مجزا و به شرح ذیل ارائه می شوند:
فصل اول: کلیات پژوهش
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه‌های پژوهش
فصل سوم: روش‌شناسی پژوهش
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری
به این مهم دقت داشته باشید که در تبدیل پایان‌نامه به کتاب ، به هیچ وجه الزامی به آوردن همه‌ی فصول پایان‌نامه نیست. به طور معمول در کتاب برگرفته شده از پایان‌نامه مبانی نظری و ادبیات تحقیق که شامل تعاریف ، اهداف و انواع موضوع مورد نظر است ارائه می‌شود و در بعضی از موارد بخش بحث و نتیجه‌گیری که شامل پیشنهادهای تحقیق است هم بیان می‌گردد. به طور کلی در متن کتابی که از پایان نامه استخراج می شود ، ضرورتی به آوردن فرضیه ، سوالات پژوهش ، بیان مساله و مواردی از این دست نیست.
۲- اگر بخواهم تیراژ بالا چاپ کنم باید چه اقدامی انجام دهم؟
ممکن است شما با انگیزه های مختلفی قصد چاپ کتاب خودتان با تیراژ نسبتا بالا را داشته باشید ، مثلا برای عرضه در بازار فروش فیزیکی کتاب ، مثل کتابفروشی ها با هدف کسب درآمد و … یا با هدف اهدا به کتابخانه های عمومی و یا حتی هدیه به افرادی که با شما در ارتباط کاری هستند به منظور ایجاد پرسنال برندینگ بهتر!
همانطور که مستحضر هستید ، پایان‌نامه شما به صورت تک نسخه‌ای در کتابخانه دانشگاه و سازمان‌هایی مانند ایران داک و کتابخانه ملی موجود خواهد بود ، اگر قصد دارید مطالب خود را علاوه بر این چند نسخه محدود ، در تیراژ بیشتر منتشر و چاپ کنید ، بهتر آن است که از مطالب مفیدی در تنظیم آن استفاده کنید. گاهی ممکن است لازم باشد جداول تکمیلی ، استانداردهای و مطالب بیشتری به آن بیافزاید. در این‌جا شاید لازم باشد از اساتید و متخصصانی که در حوزه موضوعی شما صاحب نام و خبره هستند ، درخواست کنید مطالب شما را یک بار مرور کنند و در صورت نیاز نکاتی برای بالا بردن ارزش علمی کتاب به شما پیشنهاد دهند.
در صورت تمایل به چاپ کتابتان با تیراژ بالا ، ساده ترین راه این است که ناشری را پیدا کنید که علاوه بر گرفتن تمامی مجوزهای لازم برای چاپ کتاب شما ، امکان تکثیر کتاب شما به تیراژ دلخواهتان با قیمت مناسب را هم داشته باشد.
این نکته مهم را در نظر داشته باشید که متاسفانه برخی از ناشران غیر حرفه ای ، با سو استفاده از عدم آشنایی متقاضیان چاپ کتاب با هزینه های واقعی ، مبلغی بسیار بالاتر از عدد واقعی را از آن ها مطالبه می کنند.
برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی،توصیه ما این است که کار را به کاردان بسپارید،تا وقتی که ناشرانی با هزاران عنوان کتاب چاپ شده وجود دارند،سپردن کار به ناشرانی که کمتر از تعداد انگشتان دست کتاب چاپ کرده اند،کمی غیر معقول به نظر می رسد.
۳٫آیا مولف در صفحه آرایی و طراحی جلد هم،نقشی دارد ؟
معمولا ناشران حرفه ای در زمینه صفحه آرایی و طراحی جلد خوب عمل می کنند ولی با توجه به اینکه برای جلب نظر مخاطبان،جلد کتاب و نحوه صفحه‌آرایی کتاب بسیار اهمیت دارد و با توجه به اینکه در تهیه کتاب از پایان‌نامه،نویسنده ی پایان‌نامه اشراف کاملی بر جزییات کتاب خود دارد،بهتر است با توجه به موضوع ، تصویر مناسب برای طرح روی جلد از سوی خود نویسنده به طراح جلد توصیه شود. همچنین در صفحه‌آرایی با توجه به اشکال،تصاویر و نمودارهای ارائه شده در متن کتاب، بهتر آنست که قطع مناسب از سوی مولف به ناشر پیشنهاد داده شود. بسیاری از کتاب‌ها در قطع وزیری و رقعی انتشار می‌یابند در صورتی که نیاز است تصویری به صورت واضح‌تر و بزرگتر ارائه شود،مناسب است که نویسنده این موضوع را به اطلاع ناشر، لیتوگراف و صفحه آرا برساند.
۴٫چه ناشری برای چاپ کتاب من مناسب است؟
پس از تصمیم به چاپ کتاب از پایان نامه،یکی از مهمترین سوالات متقاضیان،یافتن ناشر قابل اطمینان و با تجربه ای است که بتواند در کوتاه ترین زمان و با معقول ترین هزینه ، کتاب را چاپ و عرضه کند. متاسفانه در این میان سودجویانی هستند که با بیان ادعاهای واهی بسیاری از متقاضیان چاپ کتاب را با مشکلات عدیده ای مواجه می کنند! توصیه ما این است که در انتخاب ناشر بسیار با دقت عمل کنید و حتماً،قبل از انعقاد قرارداد از رزومه کاری و سابقه ناشر اطلاعات دقیقی کسب کنید و به هیچ وجه با افرادی که انتشارات ندارند و به عنوان واسطه ( یا به عبارتی همان دلال خودمان! ) فعالیت می کنند،همکاری نکنید و حتی حدالمقدور از کار با ناشران تازه کار و کم تجربه اجتناب کنید،زیرا تجربه ثابت کرده است که در بسیاری از موارد بی تجربگی این دسته از ناشران در انجام فرایندهای چاپ کتاب دامنگیر شما هم خواهد شد و مجبور به صرف هزینه و زمان بسیار بیشتری خواهید شد. بنابراین با جستجو و تحقیق کامل ناشر با تجربه ای را انتخاب کنید که بدون دردسر کتاب چاپ شده شما با بهترین کیفیت را در قفسه کتابخانه تان قراردهد!

ویرایش

وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس...
ما را در سایت وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : javizadeha بازدید : 198 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 11:53