درسنامه تخصصی سنجش از دور(بر اساس بهترین مراجع داخلی و خارجی)_ بخش پنجم

ساخت وبلاگ

مبانی پردازش تصاویر

تصاویر اخذ شده توسط سنجنده ها به ایستگاه های زمینی مخابره می شوند.پس از دریافت داده ها، معمولا یک سری پردازش های اولیه روی تصاویر انجام می گیرد تا تصویر آماده استفاده توسط کاربران مختلف گردد.این پردازش ها بسیار متنوع می باشند و طیف وسیعی از عملیات را در بر می گیرند.تبدیل فرمت، حذف خطااهای رادیو متریکی، بهبود کنتراست، تصحیح هندسی، تبدیل سیستم مختصات، اعمال فیلتر ها و تبدیلات مختلف طیفی همگی می توانند دریک پروژه ی سنجش از دوری انجام شوند.

پس از این که تصویر تحت پردازش های مختلف قرار گرفت و آماده برای استخراج اطلاعات شد آنگاه انواع آنالیزها روی آن انجام می پذیرد. تفسیر بصری قدیمی ترین روش استخراج اطلاعات از عکس ه و تصاویر است که تا به حال نیز کاربرد دارد.ازجمله روش دیگرروش رقومی می باشد.در این روش ها تصمیم گیری براساس داده های ورودی و منطق به کار رفته در الگورتیم است.

تعاریف اولیه

امورزه اکثر داده های سنجش از دور به صورت رقومی ارایه میگردند و بنابراین به مجموعه عملیاتهای انجام شده روی این تصاویر، پردازش رقومی تصویر(Digital Image Processing)گویند.پردازش رقومی تصویر نگاشتی از فضای تصویر به فضای تصویر است.

تصویر(Image) :رقومی

عکس (Photo):آنالوگ

هر جز از تصویر که پیکسل(Pixel) نامیده می شود را با یک سطر و ستون می شناسیم.بنابراین تصویر را می توان به سادگی شبکه ای منظم از اعداد در نظر گرفت که بزرگی این اعداد متناسب با میزان انرژی الکترو مغناطیس ثبت شده توسط سنجنده می باشد.هر پیکسل نیز به تعداد باندها مقدار خواهد داشت.

تصاویر نسبت به عکس ها طبیعتی گسسته دارد.تصاویر در دنیای سنجش ازدور معمولا به صورت چند باندی می باشند و این موضوع باعث شده است تا برای ذخیره سازی باند های متعدد در یک فایل روش های مختلفی ابداع گردد. از جمله این روش ها:

الف) ترکیب باندی یا صفحه ای(Plane  Band Sequential,BSQ)،

        ب) ترکیب نقطه ای(Band-interleaved-by-pixel,BIP)

ج) ترکیب خطی(Band-interleaved-by-Line,BIL)

    

از جمله فرمت های تصویری برای نگهداری اطلاعات:                                                                                                                                                                   

1) فرمت های تصویری HDF,Geo Tiff,BMPفرمت های فشرده سازی معمولی بدون از دست دادن داده(Lossless)

2) فرمت های MrSID,JPEGاز فرمت های فشرده سازی با قابلیت بالاست.

فضای رنگی

فضای رنگی محملی برای تعریف چگونگی نمایش تصاویر چند باندی و فهم داده های تصویر است.از کاربرد های مهم فضای رنگی انجام تبدیلات و تغییرات تصویری با استفاده از آنها می باشد. بعضی از پردازش ها در یک سری از فضاهای رنگی ساده انجام می شود.ایجاد ترکیب صحیح رنگی نیاز به درک اطلاعات کافی از فرآیند تصویر برداری و همچنین شناخت رفتار طیفی عوارض در باند های گوناگون دارد.

سیستم رنگی RGB

سیستم رنگی RGBسه رنگ اصلی قرمز،سبز و آبی را برای تولید تمامی رنگ ها می برد.

 

سیستم رنگیHSI

سیستم رنگی RGBبا اینکه کاربرد زیادی در مانیتور های نمایش تصویر دارد ولی در زندگی معمولی ما کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. ما بیشتر با نام رنگ ها و شدت و ضعف آنها سرو کار داریم.سیستم رنگی شدت (Intensity)،فام یا چردگی(Hue)و سیری رنگ(Saturation) که به اختصار سیستم HSIنامیده می شود.فام بیانگر طول موج رنگ غالبی است که مشاهده می شود.پارامتر سیری درجه خلوص رنگ را بیان می کند.سیستم HISبرمبنای یک مخروط استوار است که محور آن بیانگر شدت، فاصله از محور بیانگر سیری و موقعیت روی محیط مقطع افقی بیانگر چردگی است.

ترکیب های رنگی

معمولا سنجنده های مورد استفاده در سنجش از دور در بخش های مختلف طیف الکترو مغناطیس به جمع آوری اطلاعات می پردازند و این بخش ها غالبا به قسمت مرئی طیف محدود نمی شود.این موضوع با این علت است که قسمت عمده ای از اطلاعات مفید مربوط به اشیاء در بخش های غیر مرئی طیف قرار دارند.از آنجایی که مانیتور های رایج در بازار از فضای رنگی  RGBبرای نمایش رنگ ها استفاده می کنند باید ترکیبی از سه باند مورد نظر را به گونه ای قابل شناخت به سه تفنگ الکترو نیکی قرمز ،آبو سبز مانیتور نسبت دهیم.یکی از ساده ترین انتخاب ها انتساب باندهای همنام به رنگ یکسان با آنها می باشد.

یکی از معمول ترین ترکیب های مورد استفاده ترکیب رنگی رنگی کاذب (False Color Composite)است.

ترکیب های رنگی در ایجاد موزاییک های تصویری مورد استفاده قرار می گیرند.ولی مهمترین کاربرد آن در تفسیر بصری و استخراج اطلاعات به صورت سنتی است.

ترکیب رنگی کاذب معمولا برای تاکید روی عارضه ویا عوارض خاص به کار می رود.

 

"دپارتمان سنجش از دور موسسه علمی آموزشی چشم ­انداز"

****با ما حرفه‌ای شوید****

_دوره آموزش تخصصی سنجش از دور_ همراه با فیلم کامل دوره

توسط اساتید مجرب و حرفه‌ای

با متد آسان و کاربردی

آدرس آموزشگاه شیراز:  خیابان برق، کوچه 1، موسسه چشم انداز

تلفن تماس آموزشگاه: 32341477-09382252774

مدرسین: سعید جوی‌زاده، صغری رنجبر، مینا معصومی


دسته بندی : سنجش از دور
برچسب‌ها: سنجش از دور, سنجنده, ماهواره, آموزش سنجش از دور, طیف الکترومغناطیس وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس...
ما را در سایت وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس دنبال می کنید

برچسب : درسنامه,تخصصی,سنجش,دوربر,اساس,بهترین,مراجع,داخلی,خارجی,پنجم, نویسنده : javizadeha بازدید : 221 تاريخ : سه شنبه 31 مرداد 1396 ساعت: 12:43