انواع فرمت های رستری RASTER

ساخت وبلاگ

برخی از فرمت های رستر عبارتند از:

یکی ازفرمت هایی که توسط نرم افزارArcGIS قابل تولید وپشتیبانی است فرمت grid می باشد. معمولا لایه های رستری که توسط ArcGIS تولید می شوند به طورپیش فرض به صورت grid می باشند (به طورمثال درهنگام تولید مدل رقومی ارتفاعی زمین) البته میتوان بسته به نیازونوع داده آن را به فرمت های دیگری تغییرداد به عنوان مثال چنانچه قراراست داده های تولید شده درنرم افزارERDAS استفاده شود بهتراست به فرمت img تبدیل شود.

یکی ازفرمت های بسیارپرکاربردداده های رستری img می باشد. تصاویرماهواره ای معمولا با این فرمت ارائه میشوند. این فرمت قابلیت ذخیره داده های چند باندی تصاویرماهواره ای به صورت ترکیب های کاذب رنگی راداراست.

داده های رستری با این فرمتها قابلیت نگهداری coordinate system رادرخودندارند. معمولا عکسهای دیجیتال یا نقشه های کاغذی اسکن شده به چنین فرمتهایی ذخیره می شوند. jpeg درمقایسه با سایرفرمتها دارای حجم پایین تری است. معمولا درانواع فرمتها بین حجم داده ها وکیفیت آنها رابطه عکس وجود دارد.

  • Standard Raster Format

براساس فرمت های photographic است. ساختار فایل آن شامل یک header با طول ثابت و یک keyword یا magic number برای تشخیص فرمت است و اغلب دارای یک جدول رنگ ( برای توضیح اینکه چه رنگ هایی تصویر شده اند) است.

  • (Tagged Image File Format) TIFF

برای ذخیره کردن و خواندن فایل های اسکن شده مورد استفاده قرار می گیرد. در آن می توان از تکنیک های فشرده سازی  و run length استفاده کرد و مانند فرمت GIF به ۲۵۶ رنگ محدود نمی باشد.

اگر در TIFF فرمت header طول و عرض جغرافیایی لبه های پیکسل ها را قرار دهیم به این فرمت می رسیم.

  • (Graphic Interchange Format) GIF

برای فایل های رستری (به خصوص با لبه های شارپ) مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن در اینترنت معمول است.

  • (Joint Photograph Experts Group) JPEG

یک فرمت معمول picture است. از یک سیستم فشرده سازی با قدرت تفکیک متغیر استفاده می کند. و دارای resolution recovery جزئی و کلی است.

  • (Digital Elevation Model) DEM

توسط Natinal Mapping Division of USGS تولید شد و دارای دو نوع نمایش است:

داده های ارتفاعی ۳۰ متری از نقشه های ۵/۷ دقیقه ای با مقیاس ۱:۲۴۰۰۰

داده های رقومی زمین با دقت ۳ ثانیه و در مقیاس ۱:۲۵۰۰۰۰

  • (Band Interleaved by Pixel) BIP و (Band Interleaved by Line) BIL :

این فرمت توسط سیستم های RS تولید شد. از تکنیک های مختلفی برای ذخیره کردن مقادیر روشنایی که به صورت همزمان در چندین رنگ یا باند طیفی به دست می آید استفاده می کند.

  • RS Landsat

در آن از تصاویر ماهواره ای Landsat و اطلاعات BIL استفاده می شود. در برنامه های Map Factory, GRASS, IDRISI مورد استفاده قرار می گیرد. تبادل اطلاعات از این فرمت های رستر آسان است.

نکته:

در بین داده های دسترسی قابلیت تبدیل فرمتها به یکدیگروجود دارد ولی به عنوان مثال زمانی که یک تصویرکاذب رنگی ازفرمت img به jpeg تبدیل می شود درظاهرتفاوت چندانی وجود نداردولی دیگرقابلیت پردازش رقومی واتصال اطلاعات مکانی ومختصاتی را ازدست خواهد داد ویا هنگامی که یک لایه راازفرمت jpeg به img تبدیل کنیم ماهیت آن حفظ می شود وتنها فرمت آن تغییرمی یابد به نحوی که چنین فایلی نیزقابلیت پردازش رقومی رانخواهد داشت و تنها به صورت گرافیکی تغییر کرده است.

به غیرازفرمتهای مذکورداده های رستری دارای فرمتهای دیگری نیزهستند.pix یکی دیگرازفرمتهای رستری می باشدکه توسط نرم افزارgeomatica تهیه وارائه شده است ویا فایلهای تصاویرAster به صورت HDF می باشند. علاوه برمواردگفته شده داده های رستری به صورت فرمتهای دیگری نیزوجوددارند که به علت تنوع وتعددآنها ازذکرآنها خودداری میگردد.

برگرفته از کتاب آموزش ArcGis مقدماتی

نویسندگان: دکتر سعید جوی زاده، منیزه براهیمی، مسلم شمشیری

دوره آموزش کاربردی  ArcGis مقدماتی و پیشرفته

تلفن تماس : 09382252774-07132341477

آدرس: شیراز-خیابان برق، کوچه 1

پست الکترونیک:

[email protected]

وب سایت:

www.gisland.org

EVI٬ MODIS٬ NDVI٬ PostgreSQL/PostGIS٬ آزمون من کندال٬ آموزش gis٬ آموزش rs٬ آموزش مقاله نویسی٬ بارش٬ تحلیل فضایی٬ تصاویر ماهوارهای٬ توان تفکیک رادیومتریکی٬ توان تفکیک زمانی٬ توان تفکیک طیفی٬ توان تفکیک مکانی٬ توانهای تفکیک٬ حفاظت و مدیریت حیات وحش٬ داده های مکانی٬ داده های میدانیCTD٬ دانلود تصاویر ماهواره ای٬ دانلود تصاویر ماهواره ای با استفاده از نرم افزار SAS Planet٬ دانلود تصاویر ماهواره ایی از طریق سایت EarthExplorer٬ دانلود تصاویر ماهواره ایی از طریق سایت GLCF٬ دوره های آموزشی٬ دکتر سعید جوی زاده٬ رواناب٬ سد دوستی٬ سنجش از دور٬ سنجش از دور ابرطیفی٬ سنجش از دور اپتیکی٬ سنجش از دور حرارتی٬ سنجش از دور راداری٬ سنجش از دور لایدار٬ سنجنده OLI و سنجنده مادون قرمز حرارتی٬ سنجنده اسکنر چند طیفی٬ سنجنده مادیس٬ سنجنده نقشه بردار موضوعی٬ سنجنده نقشه بردار موضوعی بهبود یافته٬ سنجندههای چندطیفی ماهوارههای سری NOAA٬ شبکه عصبی٬ شوری٬ شیراز٬ ماهواره آیکونوس٬ ماهواره ها و سنجنده ها٬ محمد یزدانی٬ مدل جهانی سطح زمین (GLDAS)٬ معرفی ماهوارههای سری لندست٬ مقالهISI٬ موسسه٬ موسسه علمی تحقیقاتی چشم انداز٬ مکاتبات بین المللی٬ نسل اول ماهوارههای لندست٬ نسل دوم ماهوارههای لندست٬ نسل سوم ماهوارههای لندست٬ نسل چهارم ماهوارههای لندست٬ پارک ملی بمو٬ پایش بیابان زایی٬ کارگاه رایگان٬ دوره آموزش کاربردی , ArcGisکتاب آموزش کاربردی gis

وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس...
ما را در سایت وبلاگ شخصی سعید جوی زاده - اقلیم شناس دنبال می کنید

برچسب : انواع,رستری, نویسنده : javizadeha بازدید : 258 تاريخ : پنجشنبه 30 شهريور 1396 ساعت: 20:54